MAGAZIN
Kezdőlap
Európai Unió
Világnéző
Világgazdaság
Kárpát-medence
Képekben
Generation
 
NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK
Tanulmányok
Egyesület
Tanfolyam
Könyvesbolt
Keresés
 
KAPCSOLAT
Fórum
Impresszum

 

EURÓPAI UNIÓ

Élet EUrópában

2004. január 22.
MagyarOnline.net

Segíteni az Európai Unióban szerencsét próbálni készülő, csatlakozó honfitársaknak. Ez a cél vezeti a MagyarOnline.net ( http://www.magyaronline.net ), a Kárpát-medencén kívül élő magyarok internetes portáljának használóit, amikor hasznos és személyes tapasztalataikat megosztják az otthoniakkal.

A Nyugaton élő magyarok külön rovatot indítottak ÉLET EUrópában címmel a MagyarOnline.net Fórumán - hívja fel a figyelmet Simon Hunor, a portál főszerkesztője. Az EU országaiban élő magyarság életét bemutató fórum napi találkozóhelye a világ különböző pontjain élő értelmiségieknek, üzletembereknek, diákoknak, nyugdíjasoknak. Megosztják tapasztalataikat - a jókat és a rosszakat - a Magyarországon élő honfitársakkal, s igyekeznek válaszolni az EU iránt érdeklődő hazai olvasók kérdéseire. 

Abból pedig máris van bőven. Ilyenekre kíváncsiak például a mostani látogatók: Mennyi a fizetése egy uniós tanárnak, orvosnak, számitógépes szakembernek? Melyik tagállamban keres legjobban egy mérnök? Hol a legjobbak az ingatlanárak? Melyik foglalkozási ág a legjövedelmezőbb ma Magyarországon, és mondjuk Belgiumban? Mit jelentenek az elmosódott határok, illetve a bekerülés a nyugati közösségbe munkánk, családunk, hagyományaink, nyelvünk szempontjából? Megváltozik-e egy magyar kapcsolata egy más uniós országbeli polgáréval? Hogyan kell spanyol tortillat csinálni? Mennyi a belépő a Louvre-ba? Hogyan lehet ösztöndíjakat megpályázni az EU-n belül?

Bárki bekapcsolódhat, kérdezhet a nyugaton élő magyaroktól.

Kapcsolodó linkek:

ÉLET EUrópában

http://www.magyaronline.net/forum/viewforum.php?forum=60&470 

 

 

hirdetés

 

hirdetés

On
Line
EU

 
 

hirdetés

 

linkajánló

Copyright 2003-2004. FKKE | europeer@np.hu