MAGAZIN
Kezdőlap
Európai Unió
Világnéző
Világgazdaság
Kárpát-medence
Képekben
Generation
 
NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK
Tanulmányok
Egyesület
Tanfolyam
Könyvesbolt
Keresés
 
KAPCSOLAT
Fórum
Impresszum
 


web
européer.hu

 

TANULMÁNY AJÁNLÓ

PETŐVÁRI BENCE
[petovari.bence@freemail.hu]

A kínai biztonságpolitika aktuális kérdései

  LETÖLTÉS

 Az újságok és folyóiratok utóbbi időben megjelent, Kínáról szóló cikkei többnyire ámulatba ejtően nagynak és határtalannak mutatják be azokat a lehetőségeket, amelyeket ez a hatalmas lélekszámú ország a befektetők számára kínál – és egyben megrettenve vonják le a következtetéseket a növekvő hatalmú Kína, mint nemzetközi tényező lehetséges kockázatairól.

Dolgozatomban egy hazánkban kevés figyelemre méltatott, ám a világpolitika szintjén a jövőre nézve talán az egyik legtöbb kérdést és találgatást felvető témával foglalkozom. Képet szeretnék nyújtani a kínai biztonságpolitika azon problémáiról, melyek a 90-es évektől kezdve a jelenig meghatározóak, valamint megpróbálom értékelni, hogy ezek a jövő eseményeit várhatóan milyen irányokban és jelleggel befolyásolhatják.

Mivel a biztonságpolitika sokdimenziójú fogalom, egy szakdolgozat terjedelme nem adhat lehetőséget egy mindenre kiterjedő elemzésre, így a főbb biztonságpolitikai vonatkozásokat (gazdasági, belpolitikai, katonai) rövidebben mutatom be, és egyetlen aspektusra kívánok összpontosítani: ez Kína biztonságpolitikájának nemzetközi politikai dimenziója.


 

A tanulmány folytatása letölthető innen:

  LETÖLTÉS

A szerző a BKÁE Nemzetközi kapcsolatok szakán, Védelemgazdaságtan mellékszakirányon végzett.

 

 

Hirdetés

warez2

 

Hirdetés

 

Hirdetés

On
Line
EU

Hirdetés

Copyright 2003-2004. FKKE | europeer@np.hu